O modalitate excelenta de a ajunge rapid la oameni si ideal pentru a le capta atentia cu oferte speciale. Necostisitor si usor de utilizat.

Lucian Harhata

Manager, Impedio Group SRL


Arhiva
Septembrie 2011 Februarie 2011 Martie 2011

Urmareste-ne pe Twitter

Devino Fanul Nostru
blog post image

Marketingul prin SMS este rentabil, are o rata de raspuns de neegalat si ce este cel mai important - functioneaza. De ce sa nu utilizezi un serviciu de trimis SMS-uri precum WhoSMS pentru a comunica cu clientii tai ? In cazul in care nu utilizezi, cel mai probabil este pentru ca nu ai creat inca o baza de date cu numerele de telefon ale clientilor tai.

Fiecare companie ce pune accent pe relatiile cu clientul si are o strategie cost-eficienta de marketing ar trebui sa stranga informatii detaliate de contact cu privire la clientii sai - si apoi sa le foloseasca responsabil astfel incat clientii sa se simta apreciati, nu hartuiti.

1. Prestatorii de servicii - profitati de avansul pe care il aveti
Companiile ce ofera servicii au adesea avantajul de a construi relatii mai personale cu clientii lor, in special cand acestea se realizeaza fata-in-fata. Dupa cum deja iti construiesti aceasta relatie si castigi increderea clientilor tai, pare un pas natural faptul ca le ceri numarul de telefon pentru a-l adauga in propria baza de date. Fii clar si subliniaza-i clientului beneficiile si in acelasi timp fii transparent spunandu-i cum ai de gand sa utilizezi informatiile - de exemplu: "As dori sa utilizez numarul dvs. de mobil pentru a trimite memento-uri despre programare si ocazional oferte speciale si informatii de afaceri".

2. Ofera beneficii suplimentare
Daca doresti sa construiesti o baza de date rapid, atunci ofera-le oamenilor un motiv sa se inscrie in programul tau de marketing prin SMS. Unele din marile companii de telecomunicatii au facut acest lucru - gandeste-te de exemplu la campania "Orange Film", in care oamenii trimit SMS cu textul "FILM" in fiecare miercuri pentru a primi doua bilete la pretul unuia. Nu doar companiile mari pot profita de aceste stimulente - se aplica la fel de bine si pentru firmele mai mici.

3. Usureaza inscrierea clientilor
Daca doresti ca actualii si potentialii clienti sa se inscrie in programul tau de marketing prin SMS, atunci asigura-te ca stiu totul despre acest program. De cele mai multe ori unele initiative esueaza deoarece compania nu comunica in mod corespunzator bazei de clienti disponibilitatea si avantajele programului. Deci, asigura-te ca site-ul tau afiseaza intr-un mod proeminent procedura si beneficiile inscrierii.in programul de marketing prin SMS; daca ai un spatiu fizic (local) sau materiale promotionale (print) utilizeaza-le pentru a face cunoscut programul si modalitatea de inscriere. La fiecare etapa aminteste-ti de punctul 2 de mai sus - ofera beneficii suplimentare - si vei face progrese mult mai bune.

4. Nu pierde nici o oportunitate de a obtine datele potentialilor clienti
Datele persoanelor fizice si juridice cu care nu ai o relatie de tranzactionare pot fi cel mai greu de colectat si adugat in baza de date. Numerele de telefon nu sunt disponibile pentru a fi achizitionate ca date de afaceri si esti "legat" prin lege, care spune ca potentialii clienti nu pot fi ofertati prin SMS pentru scopuri de marketing decat in cazul in care acestia si-au dat acordul expres pentru acest lucru. Prin urmare, ori de cate ori un potential client contacteaza firma ta - fie prin e-mail, prin intermediul site-ului, prin telefon sau in persoana - concepe o procedura de colectare a datelor, ca parte din structura ta de comunicare, si care capteaza printre alte informatii cheie si numerele de telefon. Aminteste-ti insa ca trebuie precizat potentialilor clienti faptul ca numarul de telefon poate fi utilizat in scopuri de marketing. Inca o data, daca asociezi inscrierea cu un beneficiu vei avea o rata mult mai buna de colectare a numerelor de telefon.

5. Incearca un sistem de afiliere
Oamenii adora sa impartaseasca prietenilor si familiei informatii despre oferte si beneficii. Deci, de ce sa nu combini aceste trasaturi si sa generezi un sistem de afiliere prin SMS? Poti crea cupoane unice de reducere si sa incurajezi actuala baza de date de contacte sa trimita cuponul de reducere mai departe catre propriile lor contacte - astfel creezi clienti noi si in acelasi timp iti maresti baza de date. Chiar mai bine, cand un client nou utilizeaza un cupon de reducere, poti identifica persoana din partea careia a venit recomandarea si astfel poti premia persoana respectiva sau pur si simplu sa ii trimiti un SMS de multumire: "Multumim pentru recomandare" - stimuland-l sa recomande in continuare.

Folosind servicii SMS oferite de WhoSMS.ro, companiile de orice dimensiune si din orice locatie pot fideliza si aborda clientii in diferite feluri.

Cu mici modificari in modul in care colectionezi informatiile despre clienti, poti avea in curand o vasta baza de date cu care sa operezi in vederea marketingului prin SMS - si printr-o abordare responsabila a clientilor, baza ta de date va continua sa creasca.